7ª Ronda

Diumenge 13-03-2011 Ampolla – Reus Ploms i dinar de germanó
Tot i que l'Ampolla va presentar un equip, a priori, molt superior vam acabar guanyant, un punt que sembla assegurar la salvació.

Vam començar puntuant negativament ja que el Ferrer no podia baixar per culpa de la feïna. 0-1

Al aixecar-me per veure les partides me'n vaig adonar que no tenia molt bona pinta. La partida de Pàmies i Olivella estaven en posicions en atac per part dels jugadors de l'Ampolla i la partida de Pino contra Cabrera un xaval amb progressió amb peó de menys i atac per a les negres en el mig joc després d’alguna impresssió en una alapin típica de la nostra jugadora (en la discusió posterior, vaig arribar a la conclusió que estava ben jugada).

Les altres partides semblaven a primer cop d'ull igualades, molt menys del que ens estava per vindre.


Mentres es resignava el rei a les partides d'Olivella i de Pino, la família Cabo donava la sorpresa de la jornada, ja que J Cabo guanyava una francesa tancada amb c4 de negres amb atac al flanc de rei decisiu, en què al final quedaren tres peces negres inmòbils i les tres peces blanques alfils i torre que donaven el mat i M Cabo aconseguia amb paciència, una característica rara en un xaval de la seva edat, un peó després una calitat i finalment la partida. 3 - 2 i tot per decidir, semblava que començavem a tenir possiblitats de puntuar.


En un error de blanques en la partida de Cabrelles, en un final de peons (va pels dies que la mala sort l'hem tingut nosaltres), aconsegueix l'igualada. 3-3

A partir d'aquí la partida de Bru - Valls semblava igualada amb algú de superioritat per part de blanques, com juga el xaval de l'ampolla, la partida de Gallimó - Prats després de una gruenfeld variant sevilla amb peó de desventatja però amb una posició per jugar per a negres fàcil, la partida de Cabrera - Camell amb algú de ventatja per les blanques per una torre a d6 aguantada per dos peons en e5 i c5 i amb temps de menys i la partida de Galera - Pàmies amb superioritat d'espai per blanques amb un rei mal colocat per negres i amb moltes peces i peons per canviar.

Passat això en la partida Gallimó - Prats blanques erren i entregen la calitat i crec degut a l'error comet un altre error que dona la partida amb un mat en tres o entrega de la dama. 3-4 mentrestant el xou de la partida, quan l'Artur li comenta al xaval que ha d'apuntar, i s'hi apunta tothom... al final es va aclarir tot i vam arribar a un acord. Crec que els xavals han de fer les coses bé (tot i que segurament aquest xaval no deu tindre ni la necessitat d'apuntar, segur que recorda la partida sencera, però està bé que fagi totes les coses igual que tothom).

Mentrestant Pàmies aconesguia per xec continu després d'haver arribat a una posició en que s'havien traginat les peces menors i el rei blanc estava al centre. Es resignava Valls després d'una entrega de peça per dos peons sense comepnsació, perquè els peons que quedaven estaven doblats. 4,5 - 4,5 i un clàssic la partida del camell l'última en un final en millor posició per a negres després d'have cambiat els cavalls i un parell de torres. El Camell imposà la seva avantatge i victòria ueeeee! 4,5 - 5,5

Segurament asquesta victòria ens doni la salvació sinó hi ha cap canvi substancial i hem entès bé la reglamentació que ens arriba de la catalana.

El més important del dia però estava per vindre a partir d'aquí vam anar a dinar, i vam fer una fideuà, unes cloïsses, uns calamars .... nyam! un dinar de germanó que com és tradició es secuela d'una victòria inesperada.