1ª Ronda Catalunya equips 2011

Bones a tothom,


aquest diumenge va començar el campionat per equips, l'equip dels reus ploms A va caure al vendrell contra la lira vendrellenca B. Els filials B i C de l'equip s'enfrontaven junts i es van repartir els punts 3.5 a 0.5.

L'equip A va caure derrotat en una jornada en que la derrota es va venir veure des del principi amb baixes d'última hora (tarjeta groga). En un començament la relació de forces ens beneficiava per la part superior, els primers quatre taulers, i anava en contra nostre del 5 al 10. Es van fer bons els pronòstics marcats per l'elo i vam puntuar 3,5 de 4 per la part davantera i 1/2 punt de 6 per la part inferior. Les diferències al darrere eren força abultades (acta electrònica)...

per comentar una mica les partides, si més no el poc que vaig veure, ja que el meu contrincant no em va deixar aixecar perquè jugava gairebé al toque:

-el jm ferrer va arribar a un mig joc amb posició millor i després d'un intercanvi de senyores i peces menors va arribar a un final amb peó de més i isolat. Tot hi així encara hi va haver temps per un atac de blanques, amb rei negre a h8 i peó negre a h7, peó blanc a h6 torre en columna g i un cavallet, que tenia força mala llet. Ben solucionat pel ferre i el primer puntet!

- en el meu cas vaig perdre calitat força ràpidament en una francesa mal jugada i vaig acabar timant i obtenint mig punt. (vaig errar en la penúltima jugada de la partida, sino segurament la guanyava, igualment content xk esperava perdre després de la calitat de menys).

- El jordi simón va jugar una partida molt sòlida i al meu parer ben jugada que poc a poc va anar guanyant, priemer un peó i després un cavall i torre superior al alfil i torre. Inclús va desestimar guanyar una calitat per arribar a un final molt superior! Una mica més i entra un peonet...

- El miquel laguna partida molt seria amb peonet de més en el final. Molt de mèrit en la victòria perquè el rival amb un elo de 1953 i menys de 25 partides jugades (k =25).

- La francisca pino no vaig veure la partida fins a un final amb calitat de menys, molt difícil de jugar...

- el camell va acabar abans que em pogués aixecar per primer cop. em va comentar que va tenir un error en avançar un peó, un h6 i tot va venir lligat...

- la natalia tb va acabar abans de que em pogués aixecar... no en se res

- l' adrià unes taules, donades quan ja es veia que perdiem, una partida jugada contra un rival superior, crec que amb un final millor per a l'adrià si es podien traginar dames, ja que quedaven dues torres per costat i algún peó de més per a blanques.

- el david bautista una anglesa amb enrocs oposats amb atac per dues bandes, amb un intercanvi de calitats amb 5 jugades, que va acabar amb més atac per a les blanques i 1-0

- el tomás llorach, el recanvi de l'ibán, va arribar a un final amb peó de menys després d'intercanviar les torres, amb un 1700 que jugava les fines al final!

Apa que m'he quedat a gust, ara l'alineació de la setmana que ve, que n'hi haurà per tots els gustos i segurament me la tiraran enrere, però vaja: