4ª Ronda

La veterania contra la joventut!


La partida del diumenge va començar bé, arriben amb una baixa a l'alineació 1-0. Com que el que faltava era en la meva partida vaig poder veure una mica com es desenvolupaven les partides a títol individual....

En el tauler deu un sacrifici d'alfil per dos peons entre Pastor i Bautista que dona avantatgeper a blanques. Crec que en aquesta posició es requeria més preparació per negres abans de sacrificar i jugar gastant més temps perquè la posició de blanques és de fàcil solució i la de negres requereix de la troballa de les jugades rellevants. En total 1-1.

Passat això el xou de la jornada, no per la partida, sinó pel jugador de l'hospitalet (club que a partir d'ara tindré amb poca estima) que va cantar una jugada a un dels seus jugadors de forma evident i donant excuses, encara em venia a buscar al cap d'un rato, kin paio! no troben que és millor deixar que les jugades les trobi un jugador per si mateix, vaja és obvi perquè aquí qui juga és el jugador ja sigui en nom del club o en nom propi. En total la partida entre olivella i fernandez un error per cada costat, negres no obtenen una bona posició després d'un intercanvi de alfil per cavall, aconsegueixen per un error de blanques la dama a canvi d'alfil i torre, però erren en la continuació canviant torres, arribant a un mat en dos. 1-2

En el primer tauler després de dues vegades en que el Ferré va demanar taules aconsegueix igualar la posició, i li donen les taules. Molt bons els anàlisis sobre la celada del gambet albin, i millor la frase del ferre , "em pensava que aconseguia un peonet i quasi caic en una celada", mentrestant s'estava comentant la partida jojoj sort que la va veure perquè sinó es perd peça neta! 1'5 a 2'5

Al tauler novè, en un final igualat, un error per confiança i torre neta i partida 1,5 a 3,5.

Aquest any tota la sort que teníem l'any passat en què les partides se'ns decantaven pels errors de la gent ens està passant factura.

En aquest moment tots els jugadors de l'hospitalet en pitjor posició demanen taules en massa. Tècnica una mica desafortunada, ja que no és l'equip que ha de comentar al jugador que demani taules, sinó el jugador que ha de comentar a l'equip si es pot demanar taules, ja que sinó es dóna informació de com va la partida (o sigui que entre tots decideixen si en alguna partida s'ha de demanar taules o no, a partir de jutjar la partida entre uns quants).

En aquest moment les coses pintaven força malament quedaven la partida de simon i cabrelles amb peó de més, la de laguna igualada i la de camell amb avantatge posicional, però amb debilitats estructurals típiques d'una posició francesa i la del pinyol amb peó de menys i una estructura de peons molt inferior. (s'augurava un resultat igualat però perdent)

El pinyol força el final amb algun truc tàctic, d'aquests de jugador de cafè, donant algun peonet.... però no aconsegueix les taules pel bon joc del rival 1,5 a 4,5.

S'havien de guanyar totes i aconseguir unes taules com a màxim. En aquest moment vaig marxar però m'han fet arribar unes conclusions de la resta de les partides, victòria de simon sobre rosales en una posició en que blanques ja havien assolit una predisposició adequada per guanyar la partida i en què rosales es deix la dama per una alfil (es pensava que recuperava el peó), i victòria de cabrelles després d'aconseguir el segon peó d'avantatge. 3,5 a 4,5. En aquest punt Laguna havia aconseguit un peó de avantatge i semblava que encara teníem possiblitats de la victòria o del empat.

La partida de Camell contra ventura esdevé en una francesa on s'han cedit els dos peons centrals de blanques per un atac que esdevé infructuós, punt per l'hospitalet que donava la victòria. Llàstima que el camell no sabia que podríem aconseguir l'empat amb unes taules seves, al voltant de les 11, ja que al mig joc crec que força la partida en una posició igualada, en què eren blanques les úniques que podien forçar (jo també l'hagués forçat perquè semblava que l'equip ho requeria, i era impossible de calcular si s'arribava a una posició guanyada o perduda). Al final Laguna amb peó de més dona les taules, quan l'equip ja no podia obtenir ni mig punt i tenia una posició amb peó de avantatge.

Amb aquests comentaris en contra de l'actuació del club de l'hospitalet no estic dient que perdéssim la partida per culpa d'això, ni molt menys, vam perdre perquè vam jugar pitjor en global :(, sinó que trobo la seva actuació desafortunada en certs àmbits.